1a Sportlovet!


Ja, detta är Kaspers första sportlov. Vi är hemma hela familjen (jag söker jobb såklart, men vi är hemma allihopa). Vi var och badade idag, superskoj då båda barnen verkligen älskar det. Jag får söka lite jobb ikväll helt enkelt. Badhuset i Gustavsberg är lätt det bästa i Stockholmsområdet. Deras lilla bassäng där barnen bottnar är varm (25 grader) - underbart. Nu är båda i vattnet utan några flytgrejjer och dom är mer under vattnet än över - precis som jag när jag var liten :) Nu längtar jag mer än någonsin till sommaren - blir USA som vanligt och strand samt poolhäng varje dag. Love it!
 
Vi ska försöka få till lite skidåkning i Hammarbybacken i veckan också. Så det blir en hel del "sporter" trotts att vi håller oss på hemmaplan. Här kommer lite tips på aktiviteter under sportlovet i Stockholm:
 
 • Simhallen - Finns ju hur många som hellst, mina favoriter är helt klart: Eriksdalsbadet, Husbybadet och Gustavsbergsbadet.
 • Åk skidor - Bästa backen i Stockholm är ju helt klart Flottsbro. Men även Väsjöbacken är grymt bra.
 • Skridskor - På någon sjö eller isbana, med varm choklad och fika.
 
Jag var på en rätt så intressant intervju i morse och ska på en annan ännu mer intressant intervju på torsdag. Så jag ligger verkligen inte på latsidan, samtidigt som jag pluggar lite självständigt för att lära mig lite nya saker. Nu ska jag snart ringa och beställa mat (blir hämtmat från thaistället här i kvarteret). Ibland får man vara lat.
 
Hoppas att ni får en fin dag.


0 kommentarer

Taggar: 2017, Badhus, Gustavsberg, Simhall, Simma, Sportlov, bada, busa, leka

1 sann mening!


Stämmer så himla bra. Jag måste bli bättre på att övervinna rädslan. Radslan av att misslyckas. Rädsla är ju trotts allt människans värsta fiende. Så bort med den. Jag försöker övervinna den dagligen. I allt jag gör. Nästan i alla fall. Det är fredag och sol, så idag övervinner iallafall glädjen. Så det så!
 
Hoppas att ni får en fin dag och kväll!


Så påverkar tarmfloran din hjärna!


Äntligen Sverige!
Detta är ju något som vi har vetat länge - via vår läkare i USA. Kosten är A och O vid neuropsykiatriska diagnoser och autoimuna sjukdomar. Äntligen har Sverige fattat. Sent - men förhoppningsvis inte för sent.
 

Socker, margarin och rött kött orsakar låggradig inflammation i kroppen. Det kan leda till både hjärtsjukdom och depression. Men kaffe, grönsaker och lagom mycket vin skyddar dig.

Inflammation är en viktig del av kroppens immunförsvar. Men vårt högeffektiva försvar är inte orsakar   livsmedel som orr varje personerheller inteinte anpassat för dagens livsstil. Idag lever vi tre till fyra gånger så länge som våra förfäder och utsätts för helt andra typer av hälsofaror. Immunförsvaret som en gång räddade vårt liv har nu blivit ett potentiellt hot mot vår hälsa.

 • Antiinflammatoriskt – Ät mer: 
  Grönsaker – gärna fiberrika och grönbladiga 
  Bär 
  Frukt i måttlig mängd 
  Baljväxter
  Mathavre
  Kaffe – 3-4 koppar/dag
  Vin – högst 1 glas/dag
  Olivolja och rapsolja 
  Omega-3 
  Kokosfett
  Nötter och frön
  Kryddor som ingefära, kanel, gurkmeja och vitlök 
 • Inflammatoriskt – hoppa över: 
  Rött kött
  Mjölkprodukter
  Transfetter
  Majsolja, solrosolja
  Socker 
  Vitt ris
  Raffinerat spannmål som vitt mjöl, vitt bröd, nudlar, pasta
  Margarin
  Omega-6
 


1 kommentar

Taggar: Kost vid Autism, Kost vid npf, Kosten påverkar hjärnan, Kosten påverkar hur vi mår, Kostomläggning, Läckande tarm, Tarmen påverkar hjärnan, Tarmfloran påverkar hjärnan, Tarmfloran påverkar hur vi mår, kost vid ADHD
Visa fler inlägg