Tisdag.

God morgon!
Här sitter jag och försöker samka tankarna.. Sjukt besviken efter igår alltså. Var på skolläkar besök med Kasper. Först var det trevligt, Kasper var superduktig och gjorde precis som dem sa. Sen var det dax för syntest. Man behöver lite extra tid med Kasper.. Det tar lite längre tid lixom och jag hade bett dem boka in en lite längre tid för oss (vilket dom såklart inte gjort).
De första raderna gick bra. Han kan ju alla bokstäver (och har kunnat länge), men efter att ha testat ett bra tag så tar hon nedersta raden... Då säger han jag vet inte hela tiden.. Och dom ba: "oj då måste vi skicka er till St:Erik (ögonklinik).. Öh what!?. Han har tröttnat. Han klarade testet på BVC utan anmärkning för 7 månader sedan.. "Nä, vi skickar er dit säger hon igen. Och då frågar jag om vi inte bara kan boka en ny tid och börja med nedersta raden nästa gång så att han inte hinner tröttna... Men nej. Så nu måste vi lik förbannat ta oss till St. Erik med honom. Som om vi inte har tillräckligt med saker att göra och åka på. Fuck! En läkare som jobbar inom skolan i dessa tider SKA ha någorlunda koll på hur dessa barn fungerar. Fruktansvärt dåligt!
 
Sen kom vi till vaccinationen då. Då tar hon upp att han inte fått sprutan mot stelkramp, polio och difteri när han var 5 år... Nä säger jag, den vill vi inte ge då den innehåller Aluminium. "Nej det gör den inte säger hon" "jo det gör den säger jag".
 
Hon är så säker på sin sak och tar fram innehållsförteckningen och börjar gladeligen läsa.. Ganska snabbt, så hon märker inte ens när hon läser "aluminiumhydroxid" och "aluminiumfosfat"... Det är sköterskan som reagerar... "men nu läste du ju aluminium". Det är ju helt absurt! Tänk om någon förälder frågar om vaccinet innehåller någon tungmetall och hon svarar nej! Och de flesta föräldrar litar ju på läkare.. Det gjorde jag också förut.. 
 
Jag vill inte diskutera hur vida man vaccinerar eller ej, det är upp till var och en och de flesta barn tar ingen som hellst skada av detta och det är hur bra som helst för att inte få epedimier o.s.v. Det som gör mig fruktansvärt rädd, är att läkare skriver ut antibiotika, vaccinerar m.m. utan att egentligen ha någon aning om vad det egentligen är de skriver ut /sprutar in. Skolsköterskan såg väldigt rädd ut när hon insåg vad sprutan innehöll. "Oj, det hade jag ingen aning om, men det är verkligen bra att veta....). Ja, vi har rätt att veta vad det är för något ni ger till våra barn. PUNKT! Och att ljuga (utan att kolla upp när man frågar) är ju tjänstefel så det skriker om det..