Växa!

Ja, växt har jag gjort.
Precis som ovan nämnda citat. Så känner jag nu. I vår situation är det så himla viktigt också. Att man träffar rätt människor, människor som lyssnar på oss, människor som förstår och människor som vill hjälpa. Igår hade vi ett sånt möte. Vi trodde att det bara skulle vara vi, Kaspers resurs och förskolechefen - vi skulle diskutera angående Kasper på förskolan samt hur vi ska lägga fram vad han behöver för stöd till skolan.
Men på mötet kom också Hon som är ansvarig på komunen, hon som är ansvarig för lekprojektet och så en specialpedagog. Underbart! Alla vill att Kasper ska få det bästa i skolan, den bästa hjälpen. Dom berättade också hur smart han är, hur duktig han är och hur mycket han utvecklas hela tiden. Hur omtyckt han är bland både barn och vuxna. Vilken känsla att gå ifrån ett möte och ha fått positiv information om sitt barn.
Allt som oftast får man ju bara höra om allt han inte kan, om allt han måste lära sig och om allt som är ett problem. Då går man ifrån mötet med tunga steg och med en låååång lista på saker som måste göras och en stress och press som inte är mänsklig. Det enda jag vill behöva göra är att uppfostra mitt barn, ge en massa kärlek och omtanke - men så ser det inte ut för oss - inte ens i närheten. Träning, planering, möten, diskutioner, framsteg och bakslag om vartannat - det är vår vardag det.
Men nu tänker jag leva på gårdagens möte tills nästa möte - och då får vi se hur känslan blir efter det.